“We zijn beide enorme kletskousen, dus dat zit wel goed!” 

Sinds augustus gaat Len Koomen elke dinsdagmiddag langs bij Mevrouw Verhoef in Amsterdam. Len kwam bij het Danspaleis en onze mobiele huiskamerdisco terecht omdat ze zich ongeveer een jaar geleden aanmeldde bij de Vrijwilligerscentrale. Vanwege een chronische ziekte heeft ze niet veel energie, maar Een Praatje en een Plaatje is daardoor perfect.

De eerste keer dat ik bij mevrouw Verhoef op bezoek ging, had ik de platenspeler ook mee, maar gaf mevrouw Verhoef aan dat ze liever niet naar muziek luisterde. Dit deed haar te veel aan haar man denken, die acht jaar geleden is overleden. Toen haar man nog leefde bezochten ze geregeld het concertgebouw in Amsterdam en luisterden ze naar klassieke muziek. In plaats van het luisteren naar muziek, stelde ze voor om een wandeling te maken. Voorheen ging ze alleen wandelen, maar sinds ze tijdens een van die wandelingen gevallen is en in het ziekenhuis terecht kwam wil ze dit niet meer alleen.

Dit doen de dames nu dus elke dinsdag samen. Ze drinken eerst een kopje koffie en kletsen wat. Dan gaan ze naar buiten en lopen een stukje of brengen we een bezoekje aan een kerk of museum. In oktober zijn ze samen afscheid gaan nemen van Burgemeester van der Laan. Tijdens deze wandelingen gaan de gesprekken over van alles. Zo vertelt Mevrouw Verhoef over haar jeugd in de oorlog, maar praten ze ook over hedendaagse dingen.

Ook vraag ik weleens naar haar mening of advies, want met negentig jaar weet je wel iets van het leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s