Studentes Kouatar en Asma bezochten samen mevrouw Houtzaager. Zij werken aan het project Landlustlab en lopen een maatschappelijke stage in de wijk Landlust in Amsterdam. Voor dit bezoek bundelden het Landlustlab en Het Danspaleis de krachten. Asma doet verslag van hun ontmoeting met mevrouw Houtzaager en klassieke muziek:

Mevr. Houtzaager en Asma Tahiri en Kouatar Ahrouch (Landlustlab)
Mevrouw Houtzaager

“Bij binnenkomst straalde mevrouw Houtzaager meteen. Ze was zeer enthousiast over onze komst en kon niet wachten om aan de slag te gaan met Een Praatje en een Plaatje. Van tevoren hadden wij aan mevrouw Houtzaager gevraagd van wat voor muziek zij houdt. Klassieke muziek, zo gaf zij aan. Met dit verzoek zijn wij aan de slag gegaan in het Landlustlab. Wij hebben de koffer met klassieke muziek klaargezet bij mevrouw Houtzaager en de platen laten draaien. Hoewel ze zichtbaar genoot van de klassieke geluiden, hebben wij de platendraaier na enige tijd iets zachter gezet zodat er meer ruimte kwam om verhalen te vertellen. Ze vertelde ons verhaaltjes over vroeger. Zo vertelde ze dat ze een bepaald liedje had herkend uit haar tijd. Deze speelde ze dan af in haar kamer, waar ze dan samen met haar vriendinnen genoot van de muziek.”

Studenten Landlustlab 2017-2
De studenten van het Landlustlab

Het project Landlustlab is een initiatief van het ROC van Amsterdam, ROCTOP, IJdockzz, IJsterk, stadsdeel West, Jongeren Service Punt en de ABC-alliantie. Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen lopen hun stage in de wijk Landlust in Amsterdam West. Een belangrijk deel van deze stage besteden zij aan ondersteuning van de wijk. Door de veranderingen in de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) is het wijkgericht werken vanaf 2015 belangrijk in de stad. Mensen blijven langer thuis wonen en eigen kracht, zelfredzaamheid, participatie en mantelzorg worden een belangrijk uitgangspunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s