Coördinator Jenny vertelt…

Op 25 mei 2016 organiseerde de Alliantie in samenwerking met Een Praatje en een Plaatje een koffiemoment in de binnentuin van het ouderencomplex op de Insulindeweg in Amsterdam-Oost. Het was een hele mooie zonnige dag. De Alliantie had diverse hapjes en drankjes klaar gezet op een gedekte picknicktafel en Frédérique en ik verzorgden de muziek met onze mobiele huiskamer-set.

24juni2016 - Mevr. Bieshaar
Mevrouw Bieshaar en Siu Lin

Op deze koffieochtend kwam onder andere de charmante Indische mevrouw Bieshaar af, die enthousiast was over Een Praatje en een Plaatje en we vervolgens inschreven en koppelden aan vrijwilligster Siu Lin Ho. De match bleek een succes, want Siu Lin bezocht mevrouw Bieshaar bijna wekelijks. Helaas moest Siu Lin stoppen met de bezoekjes in de zomer, omdat ze naar Londen vertrok voor haar studie. Als afsluiting zijn ze toen, samen met de kleindochter van mevrouw Bieshaar, naar het Danspaleis op de Parade geweest.

Toen Siu Link was gestopt, belde mevrouw Bieshaar me op om te vragen wie er nu op bezoek kwam bij haar? Ze was zo blij geworden van de bezoekjes. Ik koppelde vrijwilliger Jim Mcintosh, de vriend van vrijwilligster Eelke, aan haar. Deze match bleek ook een succes, want Jim bezoekt mevrouw Bieshaar nog elke donderdag en soms neemt hij Eelke mee. Op donderdag 30 maart 2017 werd ik uitgenodigd samen met Jim, Eelke en de kleindochter van mevrouw Bieshaar om bij haar thuis een hapje te eten ter ere van Jim’s verjaardag (3 april). De hele keukentafel stond vol met Indische hapjes! Tussen het eten en kletsen door, wisselde Jim af en toe de plaat in de platenspeler, die hij onlangs, na jaren niet gebruikt te zijn, weer aan de praat heeft gekregen. Aan het eind van het bezoek kreeg Jim een grote tas met chocolade mee, omdat hij daar zo van houdt, en Eelke kreeg een prachtige orchidee.

Siu Lin Ho - Mevrouw Bieshaar
Mevrouw Bieshaar, Siu Lin en kleindochter mevrouw Bieshaar op de Parade

Bijzonder om mee te maken wat voor leuk en fijn contact onze mobiele huiskamerdisco teweeg heeft gebracht! En het houdt hier hoogstwaarschijnlijk nog niet op: Mary Bouwmeester (ook een Indische dame uit Amsterdam-Oost) zal binnenkort een keertje met mij meegaan naar mevrouw Bieshaar. Wie weet volgt hier ook nog een nieuwe vriendschap uit. En mocht het klikken, dan hebben we al afgesproken dat we met z’n vieren (Mary Bouwmeester, mevrouw Bieshaar, Eelke en ik) in Bergen gaan eten in het Indonesische restaurant waar mijn vader chef-kok is. Een echt meidenavondje uit!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s